Uffe har jobbat på egen hand ... (IGEN!!)

... så idag var det återbesök på sjukan för omläggning av bandaget ...

Skållad vänster arm.

Hur många bröllopsklänningar finns det egentligen ????????

Var i Stockholm förra veckan och gick i 5 olika affärer och det är helt otroligt ... det tar aldrig slut ... man provar och provar och ändå finns det så oändligt många klänningar så man blir helt knäpp ...

För en annan som inte har en bestämd uppfattning, ja ni hörde rätt .. för en gångs skull så har inte bruden en bestämd uppfattning om en sak .. och detta gäller då vilken brudklänning man skall ha på bröllopet.
Fanns typ ganska många att välja på, men alla passar ju inte en elefant.

Sedan när man väl provat och kommit fram till ett antal så visar man glatt sina vänner och då börjar det ..
Ja men jag tycker 17 nej men jag tro 3 blir bättre, varför inte 23 .. eller kan 43 fungera .. vi pratar bild nummer nu och inte storlek - ELLER HUR !!!! Nåja - alla mina närmaste vänner tycker helt olika .. och var sjutton skall då en annan tro ... ???!! har man ingen ide själv riktigt så blev det ju inte lättare med detta ..

Nå ja - jag tar med systerdotter istället imorgon till Malmö och kollar vad det kan finnas i Skåne som kan passa. Kanske säger Jennie - hALLÅ - ge dig .. banta och kom i en rikgtig dess ... Hm det lät mera som mig än Jennie .. hm ..
OK - jag måste bestämma själv ... faan .. jag ville ju ha hjälp ju ..
Jag sover på saken så får vi se ...
här får ni alla fall en eller två av de fina bilderna på klänningarna som vi hittade ..

sov gott!!




Party i Stockholm ...

Herregud vad kul det var att få komma upp till Stockholm och bara parta loss och träffa tjejerna. Nåja alla kunde ju inte vara med , med är ju sånt som händer. Jag fick en sen natt på Patricia och känna pulsen och jag kände på Rappe en kort stund på Lördagen .. så nu är man lugn för ungefär ca en vecka till innan man saknar sina vänner ...

Å darlings - MISS YOU SOOOO ...

Puss

       

Tack Jeantte för att vi fick bo hos dig. Saknat dig så mycket!
Men faaan hallå - vilken kväll vi hade. Jag chockade mig själv genom att parta till 05.00 och bli typ utslängd .. Ha ha
.. det var länge sen ... men kanske snart igen ... Kram!!!
Hoppas vi kan ses snart igen!
Puss

Bröllopsmässa i Malmö ...

Ja den sista veckan eller två har varit hektiska ... Stockholm med båda röj och allvar och sedan hem igen för att bli seriös och fixa och trixa som den moster man är. Dock stolt för det underbara betyg jag fick idag av min chef för mina prestationer förra året. God bonus som kommer väl till pass till bröllops planeringen.

Imorgon bröllopsmässa i Malmö

http://www.alltombrollopsmassan.se/v2/

berättar mera efter helgen ...

Lång bilresa

Så var det dags att hoppa i bilen och ge sig av mot Stockholm.
Ser fram emot 5-6 timmar i bil, ....eller inte ... men då får vi tid att lyssna på förslag på bröllopsmusik, så vi kan välja vad vi vill att Jeanette skall sjunga på bröllopet och sedan kan vi lyssna färdigt på den spännande fortsättningen av Stig Larssons Millenium triliogi.

To any of my friends in the big city - hope that we'll meet this weekend!!!

Trött på morgonkvisten

Tisdag morgon och det är dags att piggna till och åka iväg till jobbet.
Sjutton så trött man är och det är mycket att göra för mig, medans andra blir uppsagda från sin tjänst.
Man får vara glad att man har jobbet kvar ...så i med lite yoghurt och sedan cykla till stationen för att åka den träliga tågresan ner till Malmö som tar 1tim10min. Jag hatar TÅG!!!!

Saknar mina goa vänninor

Skall bli så skönt att äntligen få åkta upp och träffa mina goa vänninor. Vi bor hos Jeanette hela helgen, men jag är lite osäker på om det kommer att fungera att träffa Åsa då hon verkar dra på resa med jobbet. Attans nu när vi bokat in allt och redan är på G. Nåja - jag hoppas hon snart kommer ner till mig istället då ... för jag saknar ju henne!!!!

Här har vi tjejerna på bild - taget förra sommaren när de kom ner på tjejhelg i Helsingborg.

I LOVE YOU GIRLS!!!!


 

Åsa, Jeanette och min systerdotter Jennie


Brudklänningar - here I come!

På onsdag kväll så bär det av till Stockholm där vi skall spendera helgen. Mycket står på agendan men det som jag ser fram mest emot är att få träffa mina goa vänner och planera inför bröllopet. Vi har bokat in en middag på stan på fredagkväll för att planera och innan det mötet så skall jag spendera hela dagen på stan och gå runt och prova brudklänningar i ett flertal butiker som både hyr ut , säljer  och vissa t.o.m syr upp det som man vill ha.

Attans vilket svårt val jag tycker detta är - finns ju så mycket fint, men man skall ju passa i det också när man ser ut som en liten flodhäst :-))

Här är bara en av alla klänningarna passerat revy, när man spanat runt:


Veckan passerade i flygande fläng

Ytterligare en vecka av 2009 är av verkad - himmel och pannkaka vad tiden rinner iväg ibland. Å så ibland tycker man att den går alldeles för långsamt. I måndags så jobbade jag hemma då jag hade ett läkarbesök på morgonen. Jennie har ju bott hos oss hela veckan så jag hade sällskap hemma som trevlig omväxling.


Tisdagen pendlades det ner till Malmö som vanligt och där försvinner ju 3 timmar om dagen bara på transporten. Har dock haft trevligt sällskap med en cd-bok som jag blev helt inne i. Stig Larssons "Flickan som leker med elden", den andra i Millennium trilogin. Hur spännande som helst och jag ville nästan inte sluta lyssna när jag kom fram till jobbet eller hem igen, utan bara byta skiva och fortsätta. Lyckades lyssna färdigt på fredagskväll och väntar nu på första bästa tillfälle att äntligen kunna lyssna på sista delen. Den vill dock också Uffe höra, så vi får ta det i bilen när vi är ute och reser.  


Onsdag, ytterligare en dag med pendling, och denna dag var det bråttom hem. Fick information i brevlådan i veckan att man har lite olika gympa pass i Ödåkra som startade denna vecka så jag anmälde mig snabbt och lätt till Step-up på onsdagskvällar kl 19:00. Första passet var otroligt tungt och utlöste den förkylning som jag haft på känn att den skulle komma. Jennie kom ju hem sjuk från sin skidresa, så det var bara en fråga om tid innan jag skulle bli smittad och trilla dit. Men nu har jag i alla fall gjort mitt första pass, och det känns skönt.  Jag skall även börja gå på ett Aerobics pass på måndagar kl 20 och Uffe har börjat med gubb-gympa på torsdagarna, så nu är det i alla fall på G med träningen i familjen.


Torsdag/fredag passerade förbi med mycket jobb och pyssel. På lördag så trodde vi att det skulle bli nått gjort hemma och tillsammans med lite mys pys, men då ringde de från Uffe's jobb och han fick rycka ut på jour från lunch fram till 20 på kvällen, så då passade jag också på att jobba för att få iväg en testning i ett proejkt som det var lite brådis med.


Söndag - idag så vaknade vi tidigt och började daggen med en 30 min promenad ute i det kyliga/blåsiga vädret. Kändes mycket bra efteråt när man sedan kommit hem och mös över frukosten. Jennie packar ihop alla sina prylar för att ny flytta ner till Lund och börja skolan på Revinge imorgon. Jag & Uffe fick ta ett kraft tag och flytta bort alla möblerna från stora uterummet - då försäkringsbolag och Anticimex skall komma och fixa får vatten-värme läcka som vi tror att vi har i ledningarna i golvet. NU har vi fått 2 soffgrupper i vardagsrummet och sedan har vi ju även Jennies soffa där inne så det är mycket gott med sittplats om man får besök :-)

Här ser ni hur det ser ut:
    


Söndag eftermiddag ... med 2 av syskonbarnen.

Barn och barn - ja det är dom ju inte riktigt längre då båda passerat 25 för länge sen :-)

På söndag lunch så ankom Jens och Jennie hem till Sverige igen efter att ha varit i Frankrike en vecka, där de varit på skidresa. Så moster hämtade upp dem på Hamntorget och tog med dem hem till Ödåkra. Vi passade på att fira Jennies födelsedag med smörgåstårta och present, innan vi fick skjutsa tillbaks Jens in till Knutpunkten för att han skulle kunna ta tåget hem till Norrland igen. Jennie stannar nu hos oss kommande vecka innan hon skall ner till Revinge och fortsätta sin utbildning. Härligt att ha en släkting nära i Skåne, och vi hoppas hon skall känna att vi/vårt hus är hennes andra hem här nere. Alltid välkommen hem!

Veckan är annars fylld med jobb så söndagskvällen gick åt till att ladda upp batterierna, med andra ord softa framför TV:n. 

Frysande kallt ...

Före jul så var jag förkyld och krasslig och i Trettondagshelgen så tänkte jag att jag verkligen inte skulle bli sjuk igen när jobbet började så jag bad min käraste att höja värmen på elementen i huset så jag slapp gå omkring och frysa. Vi har haft det ganska kallt på golven så 3 par sockar och marsvinstofflor har knappt hjälpt .... OK jag vet, som norrlänning borde man ju vara van, men tyvärr så stämmer inte det :-(

Uffe skruvade snällt upp och fixade med alla elementen, då några av termostaterna fastnat. Inga problem för HandyMan som fixade det snabbt och lätt. Allt frid och fröjd - trodde jag. Kom hem efter första arbetsdagen (onsdag 7jan09) och känner då att det är kyligt i mitt arbetsrum och kollar elementet = iskallt. Nu började helvetet !!!!!  Uffe kollar pannan och jobbar med den från 18:00 - midnatt och finner inte felet. Vattnet rinner rätt igenom pannan (vattenburen elvärme). Vi får lov att stänga av och hoppas att det inte blir för kallt över natten. På torsdagen ringer Uffe runt överallt för att försöka få hjälp och råd, och först på fredag eftermiddag skulle det vara möjligt för en rörmokare att komma ut till oss. Vi var ju iväg på musikal på torsdagskvällen, men det var inte kul att komma hem och sova i 15 grader. Fredagen så tar Uffe ledigt ½ dagen för att vara med rörmokaren och även fd. husägaren kommer förbi för att svara på lite frågor och se om han kunde hjälpa till. Usch så trist det är med fel som man inte riktigt kan fastställa på en gång. Ingen tur med på fredagen heller - dock lite längre på vägen i felsökningen. Man har konstaterat att av 3 värmeslingor så fungerar två, dock inte den viktigaste som värmer i sovrummet, gästrummet, vardagsrummet och köket. Typ överallt där man behöver vara. Nåja - jag har åtminstonde en varm toalett, samt varmt vatten i duschen.
Alltid något!! 
Uffe fick åka upp till stugan i Stora Hult, och hämta el värme element (4 st) som vi nu placerat ut runt i huset. Äntligen fick vi lite värme, men fortfarande problem som måste lösas ...........följetongen fortsätter .....

Detta är var vi behöver just nu:

Jesus Christ Superstar

Torsdag kväll - 8 januari 2009.
Så har man äntligen varit iväg och sett Ola Salo i Jesus Christ Superstar . Musikalen av Lloyd Webber  

som blev en sensation när den kom 1971. Jag kommer ihåg att jag såg en film om denna musikalen på 70-talet och blev helt såld när Maria Magdalena sjöng "I don't know how to Love him". Nu fixade jobbet ett gäng biljetter som vi fick köpa rabatterat och sedan köpte vi även loss biljetter så respektive fick följa med. Trevligt evenemang, med försök att hotta till den i 2000-tals tappning så ibland blev det faktiskt lite töntigt. Det handlar ju ändå om Jesus sista 7 dagar ...

   


Bröllopsplaner smids i Gbg under söndagen

Söndagen spenderades hos Kim & Catrine i Kullavik.
Dessa två helt underbara männsikor har erbjudit sig att ställa upp som vårt vice värdpar på vårt bröllop. Fantastiskt!! Vi är så glada över detta och känns tryggt att ha deras erfarenhet/råd till hjälp nu när planeringen måste sätta fart på riktigt om vi nu skall hinna i tid med allt.

Vi åkte hem till dem strax efter lunchdags och min käre gudson Joakim (lill-Kim) släppte in oss i huset då Kim&Catrine fortfarande var ute och handlade nere i Kungsbacka. När de kom hem så blev det mycket prat och lite lunch. Sedan tog vi en väldigt lång promenad runt i Kullavik i det kalla men friska vädret och avslutade promenaden med en go öl på lokala pizzerian. Har inte gått så långt på en promenad sedan jag vet inte när ...så 2 dagar senare har jag fortfarande tränningsvärk i benhinnorna. Vid hemkomsten så kollade vi in en hel del hemsidor på bröllopsklänningar, Calligraphens katalog med alla tryck och vi hann diskutera en hel del av planerna inför den stora dagen.

22-25 januari så sticker vi ju upp till Stockholm och då skall vi passa på att äta middag med tärnan, toastmadame och solisten till kyrkan, och då får vi smida vidare på planerna med deras input. Jag har dessutom tänkt att besöka en hel del bröllopsbutiker för att prova klänningar då Catrine gärna vill veta ungefär vad jag tänkte mig så vi kan gå vidare med blommor för att sedan kunna bestämma tema/tryck på allt som skall tryckas upp (inbjudningskort, kyrkoprogram, placeringskort, festprogram etc). Catrine trodde att hon kunde sedan hjälpa mig att ordna med detta istället för att köpa dyrt via Calligraphen.  Det hade ju varit toppen om vi kunde spara in pengar på det ....

I Stockholm skall vi också passa på att besöka Bröllopsmässan som hålls i Nacka Strand 24-25 januari. Kanske får vi ytterligare tips & idéer där som vi kan ta med oss hem.

Här ser ni Catrine & Kim (kort tagna på vår inflyttningsfest i somras)


Lördag på Avenyn i Göteborg

I lördags så packade vi en väska och stack iväg till Göteborg för att tillbringa helgen där. Hade fått ett fint erbjudande av Scandic att bo på deras hotel för ett kanonpris. Resan gick hur smidigt som helst med vår fina Audi och ca 14:30 var vi framme på hotellet och kunde checka in. Bodde på Scandic Europa som ligger mitt i 5:an huset/Nordstan så alla affäer var inom krypavstånd. Nu var vi dock inte där för att shoppa så vi checkade in på hotellet snabbt och lätt och begav oss sedan ut på stan för ta en fika och känna på den härliga atomsfären. Fikan intogs på Café Cappuccino uppe vid Kopparmärra. Inte så billigt - men dock väldigt centralt och något av ett stamhak en gång i tiden. Låg också bra på vägen då vi skulle vidare uppåt Avenyn sedan. Åt en helt underbar räksmörgås - Å så fräscha räkorna är i Gbg. Sedan strosade vi vidare uppåt på Aveny och ända upp till "Kålle m torsken" innan vi vände kosan mot hotellet igen. På vägen hemåt så bestämde vi oss för att vi senare på kvällen skulle gå tillbaks på Avenyn för att äta/dricka och kanske nattclubba lite.

Efter ombyte på hotellet och några fördrinkar på vägen så käkade vi en sådan underbar middag på Hard Rock Café.

Fördrink = Strawberry Daiquiri , en absolut favorit
Förrätt = Jumbo Combo  ... ja den var verkligen jumbo size
Varmrätt = Hickory Smoked Bar-B-Que Ribs för mig, och Uffe valde Grilled Sirloin Steak
Dessert - nej nej det gick inte ned efter denna middag så det fick bli några drinkar.

Senare på kvällen gick vi en trappa upp i nattklubben och tänkte vi skulle dansa lite grann ... men vilken hemsk musik de spelade där. Bara typ konstig House/teckno crap så det var nästan så att vi tänkte gå hem när vi ändå bestämde oss att köpa en drink till innan vi drog. Då äntligen när jag gick till baren för att beställa drinkarna så hörde jag det underbara ljudet av schlager. HerreGud - de hade ju en schlagerbar bara på andra sidan trappen som vi nästan missade. Så det blev några drinkar till och lite dansande innan vi gick hem i den mörka kalla natten för att sova ut på hotellet.

Tack Göteborg (& gubben) för en trevlig kväll/natt
Vi kommer snart igen .........

Hundutställning i Gbg - MyDog 2009

På måndagen så besökte vi hundutställning MyDog 2009 på Svenska mässan i Göteborg för att kolla in om det fanns några söta Hovawarts där. Å det fanns det verkligen - 13 stycken ställde upp på utställning och det var väldigt kul att se hur det gick till när domarna bedömde dem. Vi gick sedan runt och tittade på massor av olika raser och hundprylar som alla hussar&mattar bara måste köpa till sin jycke.

Nu så håller vi på att leta efter en lämplig kennel för att se vart & hur vi kan köpa en liten söt Hovawart valp. Mailet är ivägskickat till den första kenneln som vi valt och nu väntar vi ivrigt på svar. Vi hoppas att vi kanske skall kunna ha en liten valp hos oss i april/maj.

Här ser ni en av de fina Hoffarna som deltog på mässan.


                                    


Första dagen på året....

..och man mår fantastiskt bra. Hur ovanligt är inte det då?
Var ute på stan igår kväll och käkade en fantastiskt god nyårssupé med mitt hjärta. Dock när klockan var 23.00 och fortfarande dåligt drag på dansgolvet (= inget drag alls) så bestämde vi oss för att vi lika gärna kunde haffa en taxi och åka hem till huset och fira tolvslaget där tillsammans med nått gott i glasen. Så sagt och gjort och fort gick det när man inte behöver slåss om taxibilarna :-). Vi var hemma i ett nafs och firade tolvslaget i vår egen sköna soffa med rosévin och kunde höra raketerna skjutas upp över Ödåkra. Så klok man blivit så här på äldre dar och så underbart bra man mår idag. Har varit ute på promenad i det kalla klara vädret och sedan tagit en bil tur runt Helsingborg och kollat in alla andra som promerade nere vid hamnen/stranden. Solen strålade från en klarblå himmel.

Nu hemma igen och väntar på 2 av mina systerbarn som skall hälsa på oss en natt innan de drar vidare på en skidresa. Skall bli trevligt att få besök och sängarna är bäddade och klara och nu skall jag gå och förbereda middagen till dem.

Lägger upp lite bilder från igår.




RSS 2.0