Bomullsbröllop - 1 år - 19 Sept 2010

Bröllopsdagar firar vi för att påminna oss om varför vi gifter oss. En dag att speciellt ägna åt varandra och ett tillfälle att uttrycka vår kärlek för varandra. Vi firar våran dag med vårt värdpar och en middag på stan. 


Lite kuriosa: Alla bröllopsdagar har ett namn, och enligt gammal tradition ska mannen ge sin hustrun en gåva av just detta material. I dag är det lika vanligt att även kvinnan ger mannen en gåva på bröllopsdagen. Vi valde dock att fira tillsammans ute på stan istället för en gåva - då det både är trevligare och festligare. Så vi ser fram emot middagen ikväll med våra goda vänner från Göteborg.


Det var i mitten av 1700-talet som man började att fira årsdagen av bröllopsdagen i Sverige . Det var vanligt att firandet skedde i kyrkan ”man gifte om sig”. Firandet kallades jubelbröllop och har sin bakrund i de fester som påvarna höll med inspiration från Bibelns judiska jubelår 1300. Allra äldst är firandet av guldbröllopsdagen.

Småningom uppkom en terminologi för firandet av bröllopets olika årsdagar, alltså "bröllopsdagar". I vissa fall skiftar benämningarna, t.ex. så kallas 60-, 65-, 70- och 75-års dagarna omväxlande både diamant- och järnbröllop.

1 år
Bomullsbröllop


Ser fram emot många underbara bröllopsdagar med min älskling - som jag älskar så otroligt mycket. Tack Ulf för att du berikar mitt liv och står ut med mig :-)))
Puss och Kram och hoppas vi får ett långt och lyckligt liv ihop!!


Dorotea resa

Förra helgen så gjorde vi en snabb tripp till Dorotea. Ja det är ju bara 120 mil eller så enkel väg så vi gjorde en liten lång weekend utflykt för att hälsa på mamma, fira min bror samt gå på 40 års fest. Lite jobbigt att resa så långt för så kort tid, så vi gjorde stopp på vägen upp hos Åsa, Roger och Patricia samt på vägen hem tog vi in på ett hotell i Mora för att få sova några timmar. Allt flöt på fint och på fredag kväll så hade vi familje middag hemma  hos storebror Roger. Härligt gott älgkött bjöds det på och sedan blev det tårta och kaffe + lite sång till min bror som fyller år idag (17 Sept). Lite i förskott men så blir det ju när man inte bor så nära.

Lördagskvällen tillbringade vi på pizzeria Dorotea (fd Laguna eller kanske Lasses i mångas mun). Ran&Lena hade bjudit in till 40års skiva med live band och sedan disco med Ran som DJ. Efterfesten blev hemma hos värdparet. Mycket trevlig kväll med god mat och många drinkar!! Tusen tack för att vi fick komma.

Lite bilder från helgen:

Middag hos bror:


Härligt att se grabbarna jobba i köket :-)


Kaffe och födelsedagssång för bror


Ankomst till 40års festen - Perra & Uffe träffas för första gången(?)

Lite lekar ordnade av Mariana & Christina:

Lite barbildern - Uffe hänger i baren

Värdparet Ran&Lena


Dags för REKLAM - Baccardi Breezer är alltid gott :-))


Bandet rockar loss med Ran som sångare & publiken är inte sen att hoppa upp på dansgolvet:
'

Klockan 01:38 och efterfest hemma hos Lena&Ran - Jag sliten och dags för lite vatten innan det är dags för hemfärd till mor där vi bodde över helgen.



Tack & God Natt!

Tjejhelg i Trondheim

Äntligen bar det iväg i fredags morse upp till Trondheim. Flög via Stockholm där Jeanette gjorde mig sällskap och sedan vidare direkt till TRD där Marie bor. Var hur många år sedan som helst sedan vi tre sågs och det är otroligt hur kul det är att se när man har riktiga vänner att även om man inte setts på "100" år så vore det som man hade setts igår. Vi bara pratade och pratade och hade så himla kul!! Marie har ju bott i Norge nu väldigt länge och det var roligt att höra och se hur hon har det på plats. Vädret visade sig från sin bästa sida och vi t.o.m. fick chansen att gå på Aha's Farwell Tour konsert på Rosenborgs arena. Underbart!!

Vi har redan börjat planera för nästa träff :-))

Lite kort från helgen:

RSS 2.0