Så trevlig lördagskväll!

Hade besök på lördagskvällen och hade en super trevlig middag med älgkött och 4 sorters vin (blev lite rödvinsprovning). Sedan lyssna på Melodifestivalen och därefter SINGSTAR/BUZZ. Så himla trevligt och kul att äntligen få sjunga lite Singstar. Uffe glad att jag hade andra att sjunga med så han underhöll Gizmo, när han väl slapp sjunga :-))



Dagens visdomsord från Mia Törnbloms bok - ack så klokt och sant:
"Utan kärlek till oss själva blir bekräftelse från andra något vi inte kan ta till oss."


Funderingar och tankar ...

Årets självbekännelse: Jag har haft mycket att fundera kring under 2010 och allt är inte så självklart. Det är inte helt enkelt att veta om man lider av dålig självkänsla, och tydligen är vi många människor i världen som går runt med detta utan att veta om det. Nåja - nu vet jag om det iallafall men det är inte alltid så enkelt att bara fixa till det heller. Mia Törnblom säger att om man slår upp självförtroende i en ordbok står det stor tilltro till den egna individens förmåga att prestera & att Självkänsla är medvetenhet om den egna personens värde. Ja mitt självförtroende har det aldrig varit något fel på, men att man skulle ha självkänsla också var nog mer än jag förstått. Jag som sett mig själv som en rätt klok person tycker nu att jag är hur osmart som helst som inte kunde listat ut detta förut. Nu när man läser på om det så ser man att detta tydligen tar sig uttryck genom att man konstant vill jämföra sig med andra, fundera över vad andra tycker om en själv och känna sig värdelös är just säkra varningssignaler, herregud det är ju självskrivet i mitt fall, men som jag tidigare sa det är inte helt enkelt att veta om man det är just dålig självkänsla man lider av. Tydligen upplever man det som man inte finns, om man inte står i centrum. *ASG* nä hä - detta kan ju bara inte vara jag - eller ?!! Jo tyvärr så är det nog bäst att inse (vilket jag ordentligt kommit till insikt med) att detta tyvärr stämmer in på mig så det vore som skolexemplet är skrivet efter mig. Uppenbarligen har ingen konstant god självkänsla för det är tydligen som fysisk kondition, den behöver underhållas. Man kan stanna upp i livet emellanåt och jobba med sin självkänsla, lära sig tycka om sig själv, med fel och brister. Man kan öva (sägs det). Min självkänsla är dock i totala botten och jag har nu sakta men säkert börjat bygga upp den igen och hoppas det fungerar och eftersom jag precis som Mia beskriver det "har gått emot alla mina normer och värderingar finns bara självförakt kvar" så blir det inte lätt men dessvärre så är det där jag har varit de sista månaderna, och nu är det förhoppningsvis vändningen på mitt liv och det går åt rätt håll igen. 

Nu är det jag som måste förlåta mig själv först och sedan bygga mig stark igen, så jag inte skadar mig, nära och kära eller min omgivning i fortsättningen. Det har ju verkligen aldrig varit min vilja utan jag har ju innerst inne bara velat alla väl, men dock har det blivit så fel och så mycket missförstånd för att mitt självförakt och låga självkänsla kommit med andra uttryck än det som man egentligen menat. Jag hoppas mina nära & kära vill hjälpa mig bli en bättre människa och att de förlåter mig om jag på något sätt sårat/skadat dem tidigare genom mitt agerande. Något jag får ta med dem personligen så snart jag har styrka och möjlighet - hoppas att de finns där för mig men förstår att det inte är helt självklart. Man hoppas ju alltid!!

Vill dock säga ett STORT HJÄRTLIGT VARMT TACK till de vänner som redan vet om detta och visat mig sitt stöd. Tack för att ni finns och utan er hade jag aldrig kommit så här långt på de 2 månader som gått. Ännu mera vill jag bara säga att det finns säkert många där ute som säger att de har världens bästa man, men tyvärr det har ni inte - för det har jag!!!!!
Ulf - JAG ÄLSKAR DIG - och du är det mest underbara och stöttande personen som finns i hela världen. Ingen kan ha en bättre äkta man än jag och jag är så lyckligt lottad att du stått/står ut med mig och hjälper mig genom livet. TACK!

 

// Miljoner pussar och ikväll skall vi ha skoj!





26Feb - dagens citat

"Att vi får kritik för någonting vi har gjort gör oss inte till sämre människor. Om vi vill utvecklas är det viktigt att vi tar till oss kritiken på ett konstruktivt sätt"

                                              (hämtat ur Mia Törnbloms bok "En härlig bok")

Frågan är: Hur många av oss tar egentligen till oss och gör nått av det? Och hur många har inte åsikter på att andra borde göra si eller så? Kanske dags att inse att alla är inte lika och låta var och en ha sin charm och älska dem precis som de är!

Så länge sen sist ...

Men ikväll skall det alltså bli av igen. Inte varit på AW på 100 år känns det som så detta kan bli riktigt roligt att få komma ut och se lite folk och hänga i baren och snacka lite skit med vänner, eller varför inte nya vänner ....

After Work på Grand!

After work på Grand VARJE FREDAG. Mellan kl 17-19 kommer vår huspianist Peter Kisch eller någon av hans suveräna kollegor att underhålla alla Helsingborgare och hotellgäster som vill ha en skön avslutning på veckan eller en riktigt bra start på helgen.

Crazy Friday

Fredagen den 26 Februari, kl 17-19, halva priset på all mat och dryck!
Gäller för både Grand Lounge och Grand Coffee.

Välkommen!



See you there ??!!


Älskar min nya kamera

Äntligen har det blivit av och jag köpt en systemkamera för att kunna ta lite bättre bilder och det skall bli kul att få lära sig mera om fotografering. Satte igång genast på bröllopet förra helgen och tog kort som bara den. Uffe använde vår lilla kamera och fotade mig när jag som bäst höll på :-)


Så fint med vinterbröllop!

Härom helgen så var vi inbjudna att närvara när CalleMange och Josefin gifte sig i Välluvs kyrka. Så vackert med vinterbröllop och så trevligt med fest. Kändes skönt att komma ut och vara lite social igen :-)
Festen hölls på Jacob Hansens hus där vi själv höll våran egen bröllopsfest i September. Kul att vara gäst där.



Jag och min älskade man fotade med min nya kamera (fotograf - min trevliga bordskavaljer Oscar)



Vilken underbar dag!

För första gången på mycket länge, ja jag undrar förresten om inte för första gången i livet, har jag vaknat så full av energi och bara undrat när klockan skall ringa så man får hoppa upp ur sängen och ta tag i livet. Vilken härlig känsla och vad jag längtat efter detta. Livet har ju varit ganska tungt för ett långt tag nu och det har varit/är mycket att ta tag i för att jag skall må bra igen, men det går sakta framåt. Så dags att börja titta framåt igen och ta små kliv ut i livet. Facebook började jag med för någon vecka sedan och nu känns det helt OK att skriva lite här i bloggen. Lite men sakta så blir man starkare...

Så vad har hänt sedan sist.....
Ja mycket inombords och mentalt och hård berarbetat men även runt omkring. Har väl aldrig varit maken om vilken vinter skåne sett och det känns som om det nästan kan vara nog nu. Vi har fortfarande mycket snö och vårt hus har legat i vackert vinterlandskap men nu vill vi allt ha lite mera vårkänslor.

Lite bilder från vårt vackra vinterhus:

RSS 2.0