Flygit iväg ännu?

Påsken är här och alla häxor har väl flugit iväg till Blåkulla, eller ??
Blåkulla är den plats dit häxor enligt folktron flög på kvastar under skärtorsdagen för att festa med Djävulen. Orgierna sägs ha pågått till påskaftonen eller påskdagsmorgonen då "häxorna" for hem igen. Stora eldar tändes för att jaga iväg dem.

Våra påskkäringsseder härstammar från en tid då man på fullt allvar trodde att häxorna med sina trollkonster kunde skada människor och djur. Förklaringen är den att vidskepligheten hade sedan födseln blivit invaggad hos alla och satt väl inrotad i folks medvetande. Varenda en trodde på näcken, älvorna, tomtar och troll och övernaturliga förbannelser, vare sig de var vetenskapsmän eller fattighjon. Det var på den tiden också en mycket stark djävulstro i kyrkan. Överallt och hur som helst kunde den onda makten dyka upp för att bekämpa Guds verk och allt som var gott. Speciellt vid påsken som var den största högtiden. Då bjöd djävulen alla sina häxkäringar på hej dundrande fest i Blåkulla, trodde man. Natten till skärtorsdagen gav de sig av och kom inte tillbaka förrän sent på påskaftonen.

I själva verket har häxor absolut inget med djävulen att göra. Djävulen tillhör de kristnas tro, men finns inte alls med i häxans livsåskådning. Men fest kan man väl ha ändå på påsk - så festa gott med god mat och dryck i familj och goda vänners lag. Vi här i Ödåkra önskar er alla en riktigt underbar påskhelg!!


Äntligen lite ledigt

Så var påsken snart här och jag har tagit ledigt skärtorsdagen, då även gubben hade ledigt denna dag. Blir bara hemmavid denna påsk och mycket fix och trix runt hus/trädgård. Våren har kommit och vi väntar nu bara på att det skall torka upp lite mera så vi kan börja kratta gräsmattan. Uterummet är uppstädat och nu blir det uterumsliv för hela slanten. Grillen åker fram imorgon och lite värme kanske vi får slå på framåt kvällarna, men ack så skönt att äntligen kunna flytta ut igen.

Glad påsk till er alla!

Nya vardagsrumsmöbler

Så kul det var att få leveransen på vårt nya vardagsrumsbord till soffan + ett stort matsalsbord med 8 stolar. Vi har bara väntat typ 8-10 veckor på dem. Så nu är det ommöblering som pågår och lite småfix fick jag åka och köpa på IKEA igår när jag ändå var i Malmö på jobb. Det är långt från färdigt då vi fortfarande har skänk, vittrinskåp etc att köpa till och måste fixa med ett TV/DVD/PS3 hylla under TV:n eller i hörnet. Men allt det får vi ta eftersom vi får råd. Dock är vi mycket nöjda med möblerna och fortsätter nu på den inslagna stilen så skall nog vardagsrummet bli helt färdigt om 1-2 år eller så.


Lördagsevenemang på Sundspärlan

Fick tidigare i år en sådan underbart trevlig present av min man och igår var det dags ….. EN GALEN KVÄLL med After Shave och Anders Eriksson på Sundspärlan i Helsingborg. Först supé och sedan show och det var en helt underbart rolig, musikaliskt ekvilibristisk, tempofylld föreställning som vi älskade från första stund. Man är ju uppväxt med dessa underbara, goa killar och deras härliga humor och nu fick vi se gammalt och nytt i en härlig blandning!  Det var det bästa från After Shave & Anders Eriksson med Roy och Roger, Farbror Frej och Spanarn som tittade in och visst kom också en viss husvagnsägare på besök. Låtar att känna igen och figurer vi älskade att återse, samt nya bekantskaper med figurer vi inte visste fanns...   Dom hade bland annat en tävling ”Man-o-Man” med en underbar Arvidsjaur bo i lappkläder och Uggla och Di Leva gjorde ett nummer ihop. Roligt var också att se att de själva verkligen hade så roligt på scen och de kunde inte låta bli att skratta själva åt de roliga figurerna och improvisationen som kom lite oväntat fram ibland. Ja, det var helt enkelt en underbart trevlig kväll – Tack min käre man för en toppen present!

Lyckades med att få några bilder med vår lilla kamera:


Uterummet invigt ...

I fredags kunde vi äntligen börja använda uterummet lite mera. Så jag förberedde med lite levande ljus och lite extra värme så vi kunde sitta där och hålla lite fredagsmys så snart mannen kom hem från jobbet. Underbart att äntligen kunna njuta i våra härliga utemöbler igen i vårt fina uterum. Kommer bli många sköna helger här ute att se fram emot i vår.



Snön också snart helt borta från hela tomten så nu väntar vi bara på att tjälen skall släppa och det får torka upp lite grann så kan vi sedan börja vårpyssla i trädgården.

Härlig helg ute i skogen

Helgen har passerat och den har mest spenderats på Gizmo då han hade spårkurs. Annars har vi njutit av ett riktigt härligt skumbad med skumpa till och sedan mös vi gôtt med god mat framför TV:n tittandes på Melodifestivalen. Fick vara med och hjälpa till lite så inte Salem skulle vinna då vi inte tyckte det var rätt låt att komma till final. Anna var Uffes favvo så det blev som han tyckte denna gången. Jag tog saken i egna händer och spelade/sjöng lite PS3/Singstar själv under kvällen och det var hur kul som helst.

Gizmo & Husse var extra trötta efter spårningen i skogen - men visst är dom söta ihop.


Våren är på gång men den tar sin lilla tid på sig. 
Nu dags att hämta lilla skrutten, då jag är gräsänka ikväll. Gubben är i Frankrike och kollar läget. 
Bye Bye


Vilken underbar vän jag har :-)

Igår i posten så fick jag ett sånt fantastiskt mysigt brev. I brevet låg ryggsäckssmurfen samt ett personligt brev till mig från min underbart goa vän Lena, hemifrån Dorro. Så glad jag blev och vilket otroligt sammanträffande att det kom en dag när jag verkligen behövde en positiv push framåt för att annat hänt som var verkligen sorgligt.

Tusen tusen tack Lena!! Du är underbar. Detta hänger nu på min vägg på kontoret och jag mår så gott när jag ser det varje dag när jag jobbar.




tiden räcker inte till

Märks att man börjat jobba heltid igen för tiden räcker ju inte till för allt som man vill eller måste göra. Pussla pussla får man göra för att få allt att räcka till då man skall hinna jobba 100% , lämna/hämta på dagis och sedan allt annat vardagsstök. Glad att vi lejt bort städningen så man åtminstonde får det ordentligt gjort ibland, men dammsuga får vi ändå göra nästan varje dag då Gizmo fäller sin vinterpäls. Men en sak känns skönt och det är att snön försvinner mer och mer och det känns som det går mot vår. Längtar efter att få nyttja uterummet ordentligt med härliga frukostar i våra utemöbler och fina utsikten över åkern.

Nu måste jag jobba lite så jag får nått gjort ... tjong tjing!

Aha - ny konsert inplanerad i sommar.

Precis bokade jag upp två biljetter John Fogerty på Sofiero i sommar. Är så underbart och trevligt att gå på konsert ute på Soiero under den öppna himlen, så vi håller tummarna att vädret åtminstonde känner för uppehåll eller varför inte gärna solsken :-). Konserten går av stapeln 5 Juli kl 19:30

Kanske några vänner som känner för att hänga på??

    John Fogerty - 5 juli 2010

Mannen bakom några av världens kändaste låtar, däribland Rockin All Over The World, fortsätter att göra precis det. Den 5 juli kommer John Fogerty till Sofiero för en konsert under bar himmel.

Den amerikanske sångaren, gitarristen, låtskrivaren och musikproducenten John Fogerty är genom sina oförglömliga livespelningar, hundratals turnéer,  och hitlåtar som etsat sig fast i musikhistorien en gigant på den globala musikscenen.
Biljetterna släpps den 1 mars och säljs via
Livenation.se, Eventim.se.


RSS 2.0