Tulpanerna blommar och Uffes kreativitet får utlopp :-)

Noterade just härom dagen när jag och Gizmo var hemma och ledig att tulpanerna på kort sidan av huset står i full blom. Härligt!! Lite sent i år men vad kan man vänta sig efter denna kalla och långa vintern som varit. Nu är dock vår värmen verkligen kommen till Skåne och det är så härligt. Pratas om upp till 20-25 grader i helgen - Oj o j oj ! Uffe han får också ordentligt utlopp för sin kreativitet när han nu kommit på att han skall utöka den lilla agility banan som han börjat bygga hinder till så Gizmo får leka ordentligt. Igår kväll så var herrarna ute vid 20:30 snåret och jobbade på som bäst när jag fick möjlighet att fånga både dem och tulpanerna på bild.
Till helgen kommer nog årets första gräsklippning, och de ser ut att bli fint väder så kan bli grillning varje kväll om vi har tur. Så underbart härligt att kunna utnyttja den fina tomt och hus som vi har.


Lugn onsdagskväll

Sitter hemma framför TV:n och surfar lite. Har varit en lugn dag idag, vilket känns mycket skönt. Uffe kom hem tidigt men så började han ju extra tidigt imorse också. Tog en tidig kväll från jobbet och vi passade på att åka ner till centrum och shoppa lite innan vi hämtade upp Gizmo. Passerade även en hund butik där vi shoppade loss lite bra och lite kul saker till honom och sedan åkte vi till Bruce skog och lekte loss lite grann. Härligt att låta honom löpa lite. Köpte en sån där boll kastare så man får iväg den lite längre. Han är ju så snabb så kastar jag för hand så hinner han nästan fånga den i luften ...ha ha ha ....

Imorgon dags att ta tåget ner till kontoret i Malmö. Skönt med lite socialt sällskap på jobbet efter några dagar hemma. Nä nu fixa lite hemma innan Desperate Housewifes börjar kl. 21. Sov gott!

Grattis svärmor!

Mojjan fyllde igår 70 år så vi åkte ut till Ljung och grattade. Blev god middag på Söderåsen, Skäralids Restaurang och sedan smarrig tårta hemma hos Mojjan&far. Mycket trevligt och Grattis än en gång Mojjan!


Trevlig kväll på PubRo i fredags

Så härligt att komma ut på stan och käka god middag och snacka med vänner. Satt på PubRo i hamnen och det var god mat och dryck innan vi åkte för en "nightcap" på GRAND strax innan vi sedan drog hemåt. Blev en rätt sen kväll ändå för två som annars är hemma och ibland t.o.m. i sängen före 22 på helgerna.




Tack goa vänner för en trevlig kväll på stan!

PubRo kväll ikväll

Ikväll har vi bokat bord på PubRo som ligger i Helsingborgs hamn och tänkte äta lite gott med goa vänner och lyssna på trubaduren som uppträder där ikväll. Skall bli mysigt med lite muski, god mat och dryck i goda vänners lag och vi har sett fram emot detta hela veckan. Gizmo får stanna hemma och vakta huset, duktig vakthund som han är :-))



Men nu först iväg och käka lunch på Väla och sedan en lång rastning med G så han får springa av sig innan han måste spendera kvällen hemma ensam.
Trevlig helg till er alla!!

Härliga morgon promenader ...

...men ack vad man blir trött när man kliver upp redan kl 05:30 på morgonen. Dock helt underbart att se solen gå upp och man hinner med lite extra på morgon kvisten.
Här en liten bild från promenaden imorse.


Helgen fullt med aktiviteter

* Pubkväll med trubadur på PubRo - Mackan, Malin, Fredrik & Anette hänger på
* Klicker kurs 2 både lördag och söndag
* svärmor fyller 70 år (GRATTIS) så vi åker hem och grattar
* Mycket trädgård där imellan (??!!)

Så vi lider inte brist på aktiviteter denna helg inte :-))

OK - gick inte så bra för min man idag ...

Hans favvo vann absolut inte och dessutom så vann mitt lag både 1 + 2plats - kolla in http://www.motogp.com/en
Nåja - 17 nya tävlingar att hänga med på under 2010 så jag lär nog få stryk en och annan gång :-)
Men jag gläds idag med Valentino Rossi + Lorenzo till deras fina vinster !! Grattis!!

Följande inlägg från Officiella Moto GP sajten:
The World Champion started his title defence in 2010 with victory as Stoner crashed out, in a gripping race that saw Lorenzo join him on the podium. Dovizioso edged out Hayden for a dramatic third place.




MotoGP säsongen 2010 har börjat

Hemma hos familjen Marcusson - Nilsson så är intresset speciellt stort hos Nilsson delen och Uffe sitter som klistrad vid TV:n - skall Yamaha eller Ducati vinna - ja det är den eviga kampen här hemma :-)))






Tycker min lille Rossi står sig bättre än Stoner just nu ... vi får väl se när loppet är kört!!

Romantisk weekend tack vare American Express

Dags att utnyttja lite av alla våra poäng som vi samlat genom inköp via American Express kreditkortet. Membership Rewards är ju ett bra program och pengar skall ju ändå ut lite nu och då - så varför inte göra det på ett sätt så man själv kan få mera ut utav det :-) Denna gång så utnyttjade vi det genom att ta ut en SmartBox. Ni vet de där paketen man kan köpa och ge bort, typ Romantisk middag för två, Charmig övernattning för två, Spa etc och vi valde en övernattning på något mysigt ställe i Sverige. Brösarp hade varken jag eller Ulf besökt tidigare - så nu i helgen var det dags. En helg på Brösarps Gästgifveri, med gratis övernattning och vi passade då på att lägga till lite SPA behandlingar och en suveränt god 4 rätters middag med vinpaket. Så underbar helg vi haft! Gizmo har givetvis hängt med och sprungit sig trött på Brösarps Backar (den norra porten till Österlen och hemvist för korna i Bregottfabriken).




Efter en uttröttande stund på Brösarps backar åkte vi tillbaks till Gästis och på kvällen intogs en fantastiskt god middag med vinmeny.


Dagen efter så intogs en helt underbar frukost - och sedan iväg till backarna igen för att låta Gizmo få utlopp för ett Hoffe Race, innan vi åkte på en liten rundtur runt Kivik/Simrishamn på vägen hemåt.


New fixed!

Alltså det är så lyxigt och underbart härligt att få gå till frissan som man litar så mycket på och få en hel-fix. Idag var det klipp/färg på alla möjliga sätt och jag blev så nöjd.Man har skolkat från jobbet hela eftermiddagen och då känner jag mig faktiskt lite stolt att jag klarar av det - arbetsnarkoman som jag är och man drar på stan efter klippet och handlar lite. Tog ett blåsigt kort på mig själv från Helsingborgs torg, men ack vilken trevlig eftermiddag!



Behöver nog inte säga till de som känner mig att jag gick hem och jobbade sedan och tog igen de timmar jag skolkade ..... men oj vad 5 timmar blev 15 minuter ... ha ha ha ....

Frissan here I come ...

Har äntligen kommit fram till dagen då jag bokat klipp/färg-sling/frans-bryn färg tid hos min favvo frissa Ida. Hon får fria händer så vi får se hur det ser ut efteråt, men just nu är jag rätt less på det hängade håret som inte går att få någon fason på. Blir toppen att vara nyfrissad till helgen och vi som skall iväg på en liten romantisk-weekend :-))

See you later!


Äntligen grillat ...

Njöt av riktigt gott grillat förra helgen - så ikväll får det nog bli grillat igen.
Här ser ni grillkungen in action och Gizmo vill givetvis vara med på ett hörn :-)



Älskar vårt uterum

Invigde ju påsken i stor stil i nystädat uterum och med härlig plockmat och rosa champange. Älskar verkligen vårt härliga uterum och det är så skönt att vi nu äntligen kunnat börja bruka det dagligen igen.
Visst ser det härligt ut :-)


Min mantra träning fortsätter

Personligutveckling - 10 steg till bättre självkänsla!    
 

Hittade en artikel på webben angående 10 steg till bättre självkänsla! Gillar verkligen vad Mia säger.

Mia Törnblom: Det är omodernt att känna sig otillräcklig, Hur har du det med självkänslan egentligen? Kanske glömmer du bort att vara snäll mot dig själv och lastar alla världens misstag och orättvisor på dina axlar i stället för att fokusera på allt som är bra. Med Mia Törnbloms självkänsleskola lär du dig att tycka om dig själv.

 

1 Skilj alltid på begreppen självkänsla och självförtroende.

Självkänsla är samma sak som att vara, en medvetenhet om det egna värdet och ett mått på själens kondition.

Självförtroende är samma sak som att göra, tron på sin egen förmåga att prestera. Ofta blandar vi ihop vårt värde med våra prestationer, när vi gör ett misstag så har vi inte gjort ett misstag, i stället har vi BLIVIT ett misstag. Viktigt att komma ihåg att ibland GÖR vi fel men vi ÄR aldrig fel.

2 Öva på att bekräfta dig själv.

Varje kväll kan du skriva ner tre saker som varit bra med dig under dagen. Om du är en högpresterande person kan det lika gärna vara att du för en gång skull tog det lugnt och gjorde ingenting. Utgå från dig själv och ta med egenskaper som modig, generös, snäll, omtänksam. Många tror att de behöver vara modiga hela dagen för att kunna säga något bra om sig själva, men det räcker med en liten stund. Tänk så här: om du ställt till det i två minuter kan det kännas som en katastrofdag, varför då inte göra två minuters bra saker till en kanondag?

3 Jämför dig inte med andra

Jämför dig i stället med dig själv – bli gärna inspirerad av andra! Men känn dig aldrig sämre än någon annan för att de råkar kunna någonting lite bättre. Med god självkänsla slipper du känna dig sämre eller bättre som person än någon annan.

4 Välj för din skull – inte för andras

Välj att göra det du själv vill hellre än att prestera för att andra ska bli imponerade. Med god självkänsla följer vi våra egna drömmar och önskningar.

Självklart påverkas vi av vad andra tycker och tänker men försök att strunta i det och att styra ditt liv efter andras önskningar! Många vågar till exempel inte tacka nej till en chefsposition trots att de kanske inte vill ha den. Det krävs självkänsla att tacka nej till något som ger högre status och mer i lön. Har du ett yrke som du tycker om och vill ha eller är det så att du egentligen vill göra någonting annat men stannar kvar för att andra tycker att det är ett statusyrke?

5 Leva som du lär

Hur präktigt det än kan låta så behöver vi göra vad vi kan för att leva som vi lär om vi vill ha en god självkänsla. Ta reda på dina egna normer och värderingar – vad är rätt och riktigt för dig? Gör sedan vad du kan för att leva efter dessa. Om du tycker att skitsnack inte är okej men ändå snackar skit så kommer det påverka din självkänsla negativt. Alla saker vi gör mot våra egna normer äter självkänsla. Visst går alla går emot sina normer lite då och då, men det är viktigt att ta ansvar och därför behöver vi känna till vilka normer och värderingar vi själva har.

6 Var bussig mot dig själv!

Vi behöver behandla oss själva som om vi var någon vi faktiskt tycker om. Många behandlar sig själva illa. Om du är ledsen för att du misslyckats med något, till exempel på jobbet, så kanske du skriker i ditt eget huvud, kallar dig själv för pucko, medan du aldrig skulle säga det till någon annan som gjorde samma misstag. I stället skulle du, helt riktigt, säga till dem att det säkert låter värre än det är och att hon/han snart kommer kunna skratta åt det. Gör samma sak för dig själv! Behandla dig själv som någon du tycker om och njut av de 97procent som var fantastiska och oroa dig inte över de 3 procent som gick sådär.

7 Du duger!

Det är omodernt att känna sig otillräcklig, lägg av med det! Tänk i stället ”jag är en härlig en som gör så gott jag kan och det räcker verkligen!” Det säkraste sättet att slippa riskera och bränna ut sig är just att mata oss själva, med tankar som ”att det vi gör och är duger”. Självklart ska vi sätta mål för oss själva men vi ska inte bestämma vårt värde beroende på hur snabbt vi lyckas uppnå de. Personer som riskerar att gå in i väggen matar sig själv med tankar som att de är otillräckliga och styrs ofta av självcentrerade rädslor. Vad vi tänker är viktigt, våra tankar blir våra känslor, våra tankar blir våra handlingar.

Och våra handlingar är ju den delen av vårt eget liv som vi själv påverkar. Vi behöver med andra ord ta ansvar för våra egna tankar för att få en god självkänsla.

 

8 Gör dig fri från skam och skuld

Vill du ha en riktigt god självkänsla behöver du gör dig fri från känslor som skam och skuld. Stryk sådant som krig på jorden – det är inte ditt fel. Om du har gjort något, skadat någon – försök ställa det till rätta.

Det handlar om att förlåta sig själv, alla har gjort något de önskar aldrig hade hänt.

I stället för att tro att om du inte tänker på det så gills det inte, behöver vi få det ur oss, annars sitter det där och tar utrymme som en klibbig punkt och naggar av självkänslan. Prata ut med en vän, en coach, vägledare, psykolog, eller präst så du får ur dig det.

När du väl gjorde misstaget förstod du inte konsekvenserna, eller hade kanske inte kraft att stå emot. Tänk inte ”om jag bara inte hade gjort det”. Försona dig i stället med beslutet du tog och förlåt dig själv för att du valde som du gjorde, så kan du ta ansvar för nuet och framåt och göra ett avslut. Du behöver inte berätta det för en massa personer, det går lika bra att skriva ner det på ett papper och elda upp det!

9 Lev i nuet

Öva på att vara här och nu i stället för att leva i och älta det förgångna eller oroa dig för i morgon. Det enda vi kan påverka är nuet. Vi kan öva på och lära oss att njuta av livet här och nu. En del längtar bara efter fredag eller efter semestern – skit i det, gör vad du kan för att vara i nuet i stället.

10 Stanna upp

I dag är valmöjligheterna många och det är frihet, men det kräver också en balans i vårt inre att klara av att göra alla dessa val. I den tid vi lever nu krävs det mer självkänsla hos individen för att hantera livet på livets villkor. Vi har andra möjligheter, krav och förväntningar. För att hantera det och inte bara nå dit vi vill utan också må bra på vägen dit, behöver vi stanna upp regelbundet. Bli medveten om vad du tänker och tycker. Om livet är en plåga i fem år på vägen till ett mål kommer vi förmodligen inte att kunna njuta av det när vi väl når fram.

Ta ansvar för dina egna behov

Ta ansvar för vem du är och vad du vill bli, vart du vill nå, vad du tycker är roligt och vilka du vill ha omkring dig. Ta ansvar för dina egna behov. Ha kul! Det är viktigt att skratta för det finns så mycket motgång och orättvisor i livet. För att inte älta i det som du inte kan förändra ska du ta ansvar för dina egna handlingar och se vilken del du har i det som händer. En del upplever att de blir missförstådda i alla sina relationer. Kanske är det så att vi i själva verket inte varit tillräckligt tydliga. Vi tycker ofta att det är självklart att andra ska förstå oss, men vi är väldigt olika. Att ta ansvar för att se sin egen del i olika situationer och relationer handlar inte om att lägga skuld på utan ger oss möjlighet att ta ansvar för vårt eget liv. Den enda personen vi kan förändra är oss själva.

 

Träning ger färdighet

Självkänsla är en färskvara, precis som kondition. Vi tränar med andra ord så länge vi vill ha den. Se det som att du gör insättningar på ett må bra konto. Då har du lite att ta av när något händer, som när du gör ett misstag, blir dumpad eller något annat som kräver kraft.

 

Så bara nu att jobba vidare i den nya andan ....


Skärtorsdagen

Fullt fart från kl 07 imorse, och då hade jag redan varit vaken i 1½ timme och läst en bok. Ja nattsömnen är inte den bästa, men det får man stå ut med ibland. Idag har vi hunnit med så mycket redan och klockan är inte ens 17:00 ännu - så mera hinner vi nog med.

* Cykeltur med hunden
* inköp av färska frallor
* fixa frukost till min käre man
* Besök hos vår ekonomiske rådgivare (så man vet vart ITPK pengarna skall placeras)
* Besök på ICA tillsammans med Helsingborgs alla innevånare (kändes det som) för reklamation av en trasig äggdelare.
* Bokat resa till Trondheim för en härlig tjej helg i September
* Bokning av sommarsemester med hund&gubbe = campingstuga i Smögen
* Kollat restaurang alternativ till Stockholmsresan i Maj
* Allt skräp bortforslat till tippen
* Garage'n avtvättade med högtryckstvätten (såg helt förjävligt ut innan)
* Räkmacke lunch
* Ringt mor och önskat Glad påsk
* Promenad i hagelskuren med hunden.
* ....
Usch nu börjar jag bli riktigt trött att bara tänka på allt som vi gjort - får nog sluta där om jag skall orka med lite till ikväll. Hade tänkt en grillning ikväll - men det är nu lite tveksamt för grillen har vi inte hunnit med att plocka fram. Hur sjutton kunde vi prioritera ned det??!! Morsning Korsning!

RSS 2.0