Näst sista dagen på året

Har idag varit ledig från jobbet och det har varit skönt. Haft fullt upp ändå att förbereda och shoppa inför morgondagens begivenheter. Vi skall ha middagsgäster, så vi blir 7 personer + 4 hundar totalt. Skall bli supertrevligt och jag som gillar att ordna med fin middag har tänkt ut en fin meny och hoppas nu också att den skall smaka lika bra. Får berätta nästa år vad gästerna tyckte.

Nu skall jag gå och duka det sista innan jag slår mig ner i soffan en stund med maken och delar en flaska vin på två. Sedan skall jag förbereda steken som skall in i ugnen för tillagning över natten.

Må gott alla vänner där ute och ta't lugnt med smällarna (och kanske annat också).
Kram!

Smurfig Jul



Drar till svärmor och ser Kalle Anka

Vad är väl en jul utan Kalle Anka kl 15:00 - ett stående inslag under åtminstonde 38 av mina jular. Så nu fixar vi till oss och sätter oss i bilen och drar iväg till Ljung.

Vill passa på att önska er alla en riktigt God Jul!!


Snön fortsätter falla

Har snöat på ordentligt idag och man börjar ju tro på en vit jul :-)

Lite svårt att komma fram på vissa vägar då de inte hinner med att ploga men norrlänning som man är med en toppen Audi att köra med så var det inga problem att åka ut till landet och hämta hem Gizmo från dagis. Så nu njuter hela familjen hemma i soffan med film på TV1000 och bara njuter av att ta det lugnt. Uffe försöker krya på halsen med varmt te med honung. Då jag är ledig imorgon så blir det en slappar dag hemma för hela familjen så vi alla kryar på oss och kan sedan njuta av helgen. Jul-pynt-planer och glögg finns på helg-agendan.

Ciao för ikväll

Lätt snöfall och -2,5 gader kallt = Kaos i trafiken (??!!)

Ja så är det här i Skåne. Folk får panik så fort det blir lite lätt snöfall. Jag har hand om hund-dagis-morgon-rundan nu när Uffe ligger hemma sjuk och gav mig av i morse kl 06:55 för att först åka till Bruce skog för en liten morgon promenad. Blåste rätt mycket ute på fältet men det var ju tur att det inte var så kallt från början. Gizmo var mycket glad att få komma ut på en morgonrunda och han hoppade/skuttade runt och var lite tossig. Som vanligt med andra ord :-)

Efter morgonpromenaden så åkte vi vidare mot Bårslövs hundpensionat där Gizmo går på Hunddagis. Jag borde ju inte vara förvånad men blir det dock ändå varje gång jag ger mig ut i trafiken och det är lite snö här nere i Skåne. Folk blir som förbytta och verkar inte veta att vi bor i Sverige och det kan faktiskt snöa. Hamnade bakom en bil som körde under 70 km på den stora fina vägen med 90 km som normal hastighet. Var absolut inte halt och inte mycket snö och det bara singlade ner lite lätta snöflingor från skyn. Vad är det som händer ?? .... när alla kör som det vore snöstorm, fast det inte är det så blir oftast många andra helt desperata och kör som galningar. Går inte riktigt ihop!!  Ja till den lille bilisten som kröp fram så hoppas vi att du inte behöver ut mera idag då nu snöovädret tilltar. Hört talas om klass 2 varning och vem vet när det kommer till Helsingborg. Kör lungt!!

Nu dags att bjuda kärleken på lite god frukost och te med honung så hans röst/hals kryar på sig. Sedan får jag allt börja jobba för fullt. Kom igår på att jag visst bara hade 3 dagar kvar innan jag får jul ledigt. Hade glömt bort att jag fått ledigt 22-23 December och sedan fick jag även 30 Dec ledigt. Så nu är det inte många dagar kvar av 2010.

Ha en underbar Torsdag! Vi hörs. 

Första Julmiddagen för i år

Ja den fick jag i Ljung hos svärföräldrarna igår. Härligt att se alla och god mat/dryck serverades det. Toppen! Fick också chansen att se hur mycket lille Jonathan (Uffes systerson) har växt. Visst ser han väl go ut:


Sex in the City 2 - äntligen

När denna hade premiär så hade vi veckan efteråt köpt biljetter för att gå och se denna film. Dock hände en olycka samma kväll och maken fick hjärnskakning så vi fick stanna hemma för att försäkra att det inte blev allvarligare - som tur var så blev det bara en väldigt lindrig hjärnskakning så efter några timmars vila så mådde Ulf bra igen - tack och lov.
Ända sedan dess har jag längtat att se filmen och så för några veckor sedan när jag besökte Ullared så inhandlade jag filmen och ikväll så fick vi äntligen tid att titta på den. Härligt var ju att 1:an gick på TV igår så jag fick fräsha upp minnet innan jag såg 2:an. Härlig film men inte alls lika bra som första filmen eller för den delen tv-serien. Lite besviken men egentligen väntat eftersom det alltid är svårt med efterföljare.

Hur som helst är jag glad att jag nu fått se den och tjejerna är ju för härliga :-)


Snöröjningen lite lättare i år - John Deere hjälper till.

Min make är ju bara så fantastiskt händig!! Han köpte en gammal snöplog som han sedan byggde om så den passade med vår fina lilla John Deere trädgårstraktor. Så nu när snön dalat ned och vi haft rätt gott om varan här i några veckor så har den lille traktorn gått superfint och Uffe kört snösvängen nästan varje dag.
Visst är den fin?!


Ett litet mindre lyckat kort tagit med mobilen - men kolla in all snö


Nu har dock värmen kommit så allt nästan töat bort bara under idag, så vi får väl se när nästa omgång kommer. Trivs bättre med snö än tö och slask.


December kom fort

Hela November bara försvann utan att jag hann med att uppdatera denna blogg. Mycket att göra på jobbet och behövde lite lugn och ro där i mellan så annat fick prioriteras. Men nu har det lugnat ned sig lite och i helgen har vi det riktigt lugnt och mysigt. Så vad har hänt sedan sist då......

Igår var vi nere i Malmö och såg på Spamalot, en musikal och kärleksfull rip-off av filmen “Monty Python and the Holy Grail” (Monty Pythons galna värld). Ni kan se mera om den på www.spamalot.se och den gav helt klart många skratt. Malin var snäll och var hemma hos oss med Gimzo, och det kändes bra så han inte behövde vara ensam. Tusen tack Malin!!

Jobb Jobb Jobb har det varit annars nästan hela November. men inte enbart ....

Fick fint besök från Stockholm i form av Åsa, Roger och deras lilla söta Patricia (6 mån). Så härligt att ha dem nere hos oss en helg så vi fick umgås och ta del av hur stor lilla P blivit. Åkte iväg på julmarknad uppe på Söderåsen och Roger hittade ett fynd - en tavla för 25:-.


Nä nu får jag ta en paus och senare skall jag skjutsa iväg gubben på julfest med jobbet. Jag & Gizmo skall sedan ha en riktigt liten mysafton här hemma.  Tjingeling!




RSS 2.0