AW i trädgården

Njuter av gott kallt vin, sittande i våra sköna soffor i trädgården och firar att det äntligen är helg och man inte behöver jobba längre. Dessvärre har alla övergivit mig för tillfället - men kanske hittar de snart tillbaks när det luktar AW snacks och vin/öl :-)

Imorgon skall jag åka iväg till Torekov och njuta av ett härligt tångbad som jag fått i present på min 40 års dag. Får berätta mer imorgon om hur denna upplevelse var då jag aldrig gjort detta tidigare och ser med spänd förväntan fram emot detta.

Ringarna är klara att nu hämta på Väla - vilken tur att vi beställde i tur och att det gick att fixa nu när det blev fel med storlekarna och allt. Har även idag fått bekräftat att det löst sig med hemresan från smekmånaden (direktflyget hem blev ju inställt) och vi har nu fått det ännu bättre då vi faktiskt får flyga hem till Köpenhamn istället för tillbaks till Stockholm. Blir nämare för oss och tåget går ju direkt från Kastrup och upp till Helsingborg. Utresan kommer dock att ske via Stockholm som det ursprungligen var planerat.

Blåser som attan här ute i trädgården men jag har hittat ett litet lä ställe i soffan och njuter av att höra vindarna vissla i träden. Solen lyser till och från mellan molnen och Gizmo ligger fint framför mina fötter och njuter i mattes sällskap, bara gubben som fattas och sedan vore allt toppen .... hoppas han kommer snart ....

Puss och kram till alla.

Så trött man kan vara ...blir dock säkert piggare av det trevliga besöket som är på väg....

Inte den bästa sömnen inatt när Gizmo haft ont i magen av alla körsbär han hittar på marken i vår trädgård, så jag och Uffe har fått turas om och springa ut med honom så han fått göra sina behov. Stackars liten hund som inte förstod alls varför det knep så i magen så han gnällde och ojade sig mest hela natten. Men nu verkar det bättre. Själv är man då föga utvilad men får jobba och stå i ändå... nåja det skall nog lösa sig. Har dock väldigt mycket att göra på jobbet idag.

I eftermiddag så får vi trevligt besök då David och Jennie skall komma och hälsa på oss i några dagar. Se så söta kärleksparet såg ut när vi träffade dem senast uppe i Dorotea på min 40 års dag. Puss på er.


Bröllopsplanering pågår ...

Måste få ordning på vilka detaljer som utestår så vi vet vad som nu skall fixas på de sista 7 veckorna innan den stora dagen. Många trådar att sy ihop och många affärer som skulle behöva besökas för att få inköpt det sista - men så skall man ju hitta rätt saker också och för det så kan man ju behöva spana runt lite. Tiden är dock ett problem, när jag har lilla Gizmo att tänka på och inte kan lämna honom ensam hemma några längre stunder. Sedan skall man ju jobba också.... Oj vilka världsliga problem man har ... *ASG*

Dock är vi på rätt väg och lite saker har ordnats i veckan så som psalmerna är bestämnda och så också vilken låt vi vill dansa vals till, så det går framåt. Nu dags att hoppa in i samtal med chefen och se om man har skött sig på jobbet det sista halvåret. Mid-Year Review på G....

See you ...


Helg igen och tiden bara rusar iväg...

Ja helgen har kommit och jag tycker tiden bara springer iväg. Vi hade besök förra helgen och i torsdags så fick vi nytt roligt /trevligt besök igen. Pernilla, Jompa och Clas kom förbi under deras MC semester och de bor fortfarande kvar nu när jag skriver detta. Så kul med vänner på besök :-)
Nu ligger dock alla och sover - då alla var väldigt trötta ikväll, så jag hamanade framför datorn en stund.

Hm ... datorn la av så jag fick gå till sängs jag också men nu är allt igång igen så jag kan lägga på lite bilder.

Vi har hunnit med en hel del - Fredag mys i trädgården, grillning och sedan besök på Helsingborgsfestivalen. Lördag så blev det Ittala Outlet och sedan Mölle med öl och räkor och solsken och sedan go middag med dryck hemma. TP och luftgevärsskjutning samt massa snack. Gott att ha nära vänner på besök. Lite pooldopp hann de också med.


Underbart besök hos oss - trist att vi hade så dåligt väder!!

I helgen så kom min nära vän Åsa och hennes pojkvän på besök. Så himla trevligt och efterlängtat!! Tyvärr så bjöd helgen på rätt trist väder och vi kunde inte riktigt visa allt fint runt Hbg, men vi hade trevliga spelkvällar hemma och god mat och dryck. På söndagen lyckades de även hinna prova poolen en snabbis innan de åkte hemåt igen. Snälla - kom snart igen - längtar efter er!!

Lite bilder från helgen:

Här kommer de från tåget - nyss från Gbg där de varit på Liseberg (det syns väl inte alls!!!)



Vi spelade TP, kort, Kubb och grillade gott kött, samt drack god dryck som champnage, vin, öl, Cider, Grappa, Irisch Coffe etc Underbar helg, synd bara att vädret inte var det bästa så vi kunde sola/bada mera.
nåja - de hann med ett dopp innan de åkte hem.

Lite fler bilder från helgen.

 

Love you both - kom snart tillbaka och hälsa på oss. Kramis!


Bild i tidningen på mig och Gizmo

Torsdag 16 Juli 2009


Vi åkte iväg till Bruces Skog i Helsingborg som är ett toppen ställe för att rasta hundar. Vi har varit där förut, men nu var det dags för Gizmo att få springa lös i deras fina inhängad som de skapat enbart för hundar. Han hade jätteskoj!!
På väg hem igen så kom det en reporter + fotograf från HD och frågade oss om vi ville ställa upp och vara med i en enkät som de precis gjorde om hundar. Självklart!! Gizmo charmade dem som bara den - och idag, Söndag 19 Juli 2009, så har vi hamnat både på HD's websida samt i tidiningen med foto. Kolla vad fina vi är.



Ni finner repotaget på webben på följande länk: http://hd.se/skane/2009/07/18/varfoer-valde-du-just-den-rasen/



Semester del 6 - refrängen ...

Så var det snart slut på semestern i Dorotea och de sista dagarna tog vi det ganska så lugnt. Lite promenader runt byn och softande hemma hos mor eller bror. En eftermiddag så passade vi också på att åka ut till stugan och spåra lite med Gizmo. Han är så himla duktig och hittar alla pinnar utan problem. På fredag den 10 Juli så drog vi söder ut igen, och då resan var så lång så övernattade vi i en stuga i Storfors (Värmland) och fortsatte tidigt på lördag morgon igen. Var hemma redan runt 13-14 tiden på lördag.






Söndagen - sista dagen innan det var dags att återgå till jobb och vardagsliv ägnades till 120 % åt Gizmo, då vi åkte till Hässlehoffs Kennel på valpträff av kullen Keason 2009. Så himla kul både för Gizmo och för oss. Vi fick oss lite tips och trix av Lena hur vi skulle göra när vi ställer ut och här ser ni jag och Gizmo lyssnar uppmärksamt.



Nu är det bara till att längta till nästa semester = vår bröllopsresa :-)

Semester del 5 - fortsättning av 40 års firandet ...

Tisdag 07 Juli 2009


På eftermiddagen så bjöds det på tårta och mosserande vin och hela familjen var åter samlad.




Sedan ringde det på dörren och in kom en sjungade trubadur med två tjejer och en liten vovve. Va kul!






och sedan på kvällen så hade vi en super god grillbuffe där alla fick tillverka sina egna grillspett och lägga på grillen och sedan en massa goda tillbehör. Mums!

 









Kvällen avslutades med Sing-Star tävling // Alltid lika skoj!! //




Tusen tack alla nära och kära som gjorde min 40års dag extra minnesrik!


Semester - Del 4 = 40 års firande .... Vilket uppvaknande :-)

Tisdag 07 Juli 2009 kl 00:35 på morgonen


In kommer en hel hop med små blå smurfar och sjunger, skrattar och grattar!!! Snacka om tagen på sängen av denna fantastiska uppvakning och vad mina kära släktingar med respektive bjöd på sig själva. Tusen tack!!! Ni var ju helt underbara :-))

Se så söta de är

Stackars lille Gizmo blev jätterädd och hoppade upp i sängen och gömde sig bakom mig, medans jag fullständigt bröt ihop av skratt och tyckte detta var helt otroligt roligt......

Stora syster utklädd som bakarsmufen bjöd på Champange

Bror var ju bara helt otroligt bra utklädd som sotarsmurfen, med tanke på att detta är ett av hans tidigare yrken och att vi är sotarbarn allihopa efter skorstensfejarmästare H Marcusson.

Systerdöttrarna med respektive - så underbart fina, samt mamma & syster:


Gizmo har nu äntligen blivit lite piggare och inte så rädd längre lägger skyddande tassen på mattes knä och vaktar:


Mamma som gammelsmurfen önskar skål för sin dotter:
 

Jag tillsammans med Jennie och Josefin i sin söta utklädnad:

Jonathan som kungsmurfen, mamma och Rebecka som klätt ut sig till rullskridskosmurfan:

Här står de på rad några i gänget ....


Jag skrattade så jag tjöt och jag njöt ... älskade ju smurfar som liten och det gör jag ju än idag:


Sedan var det dags för smörgåstårta och paketöppnande ute i gilléstugan. Smurfarna dukade och fixade medans jag och gammelsmurfen försökte lugna Gizmo och berätta att de små blå inte var så farliga ....


Tårtan smakade underbart bra och klockan har hunnit bli 01:06 på natten. Men vad gör väl det när man bara fyller 40 en gång i sitt liv.


Dags för lite present öppning - oj undra vad detta kan vara ... pyssel pyssel....



Se så fin min nya lilla DatorSmurf blev till sist - den får bo på mitt kontor när vi kommer hem:



Många presenter blev det - och alla är inte med på bild men en jätte fin tavla med kollage av bilder på mig och en smurfhandduk (hm - undra om det är samma handduk som jag hade som liten som någon hittat och slagit in, eller kan det vara en ny ... spelar ju ingen roll ju för den är ju så fin)


Sedan öppnade jag en present som riktigt förbryllade mig ... vad sjutton skall jag med denna till ... nåja förklaringen kom i nästa paket som öppnades då jag fick en GPS, så väskan var för att kunna förvara GPS:en när jag inte har den monterad i bilen.


Klockan har nu hunnit att bli 02:00 och alla paket öppnade och alla fikat färdigt.
En mycket nöjd och glad Anna-Karin tackar alla gästerna då de är på väg hem för att sova ... själva festen/middagen blir ju senare ikväll så det är bäst att hinna vila lite till innan dess.




Sedan somnade jag gott med hunden i famnen kl 02:25
(ville ju trösta lite för den hemska tramatiska upplevelsen han råkat ut för, eller kanske var det jag som tyckte det var extra mysigt *smile*)



Än en gång - Tusen tack alla kära släktingar och respektive för en underbar uppvaktning!!

Vojne Vojne .... vilken tur man är ute i god tid ..

Tro det eller ej, men storleken på våra ringar till bröllopet blev fel och nu måste de skickas tillbaks och göras om. Vilken tur att jag och gubben var ute i god tid och beställde dem och dessutom dit för att hämta ut dem redan häromdagen så detta kunde uppdagas. Nu hoppas vi bara det blir rätt och att vi inte drabbas av några extra kostnader p.g.a detta misstag som nog hörde både till oss och butiken.

Kunde ju slutat i katastof om vi varit sent ute ...

Semester - del 3

Söndag 05 Juli

Så var det dags för att fortsätta färden upp mot Dorotea. En lång dag i bil men det gick otroligt bra. Gizmo är ju en sådan duktig hund och vi stannade flera gånger på vägen.
Här är vi i Tönnebro och rastar och passar på att undersöka området och käka lite lunch.


Se söta mina underbara pojkar är:


Efter en lång dags färd i bilen så somnade vi ganska så fort när vi äntligen kom fram. Här Uffe i sin säng = en slagen hjälte.


Måndag 06 Juli

På måndagen så tog vi en promenad ned till mamma för lite fika. Här är lite bilder på Rebecka, Jonathan (min bror Rogers barn) samt min syster Inga-Lill och mamma.



Väl hemma igen så var det dags för mig att försöka komma ikapp med lite privata saker på min privata dator. Dvs inget jobb här inte utan mera blogg och bröllopsbestyr samt lite räkningar att betala.


Inga problem var det att få Gizmo och Tindra att bli goda vänner. Kanske tycker Tindra att Gizmo vill leka lite väl mycket, men då säger hon bara ifrån så det brukar ordna sig.



På kvällen så fick vi äntligen träffa Rogers tjej Doris. Så här sitter vi och tar en fika ihop.



Sedan var det dags för lite film i soffan innan vi äntligen gick i säng. Bild på Rogers barn Jonathan och Rebecka och på  Uffe Puffe med Gizmo i famnen.



Natti Natti - nu bara timmar kvar tills jag fyller 40 .... Undrar vad som kommer hända under den dagen ...

Semester - del 2

Lördag 04 Juli

Efter besöket i Grödinge så åkte vi in till stan. Vi möte upp Clas, Pernilla och Jompa och tog båten ut till Fjärderholmarna. Vi käkade middag på en restaurang i vid båtbryggan och sedan tog vi en promenad runt ön med Sangria stopp på vägen.



Vi hade bokat biljetter till Skärgårdsteatern ute på Fjäderholmarna för att se på följande pjäs:

Komedin Bruden som visste för lite av Robert Hawdon
Skärgårdsteatern, Fjäderholmarna
Medv.: Peter Magnusson, Pernilla Wahlgren, Martin Björk, Maria Kulle, Maria Alm Norell, Hans Wahlgren
Det är dagen för bröllopet och brudgummen vaknar. Visst är hon vacker när hon ligger där bredvid? Problemet är bara att hon inte är bruden! Han vet faktiskt inte alls vem hon är...
Längd: 2, 20 ink paus

Ca 10 minuter in i pjäsen så fick de bryta för en kvart då regnet bara öste ner och alla blev superblöta. Snacka om ÖS REGN!!!!
 


När sedan det kom igång igen så var det suveränt. Solen sken och blå himmel och pjäsen var mycket rolig.




Sedan så var det dags att ta båten hem igen.



På kvällen så besökte vi Rapido och hälsade på Stefan C som jobbade där denna kväll.



Sov sedan över i Åsas lägenhet på Gullmarsplan och del 3 av semestern kommer imorgon ... Färden hemåt ...


Semester - del 1

Fredag 03 Juli - avfärd ca kl 15:30

Äntligen så kom vi iväg på semester. Vi har bara en vecka nu på sommaren då vi sparar resten till bröllopet och smekmånaden, men denna vecka så var det bestämt att vi skulle åka hem till Dorotea för att fira min 40 års dag. För att inte resan skulle bli så jobbit och lång delade vi upp den i etapper och etapp 1 gick från Helsingborg till Stockholm. Fungerade toppen fint med lilla vovven och han låg så tyst och snällt bak i sin bur under hela resan. Vid ankomsten till Stockholm vid 21:00 tiden så åkte vi direkt till Grödinge dit vi blivit inbjudna till Roger & Åsa för att dels bo över hos dem första natten men även grill middag vid ankomsten. Roger hade en mycket trevlig bostad ute i Grödinge och det var väldigt nära från där jag bodde tidigare under 2002-2003. Härlig utsikt uppe från en kulle och ett så mysigt hus att jag ville nästa flytta in där direkt. Vi kommer gärna igen och hälsar på :-))

Här ser vi gänget vid middagsbordet. Jörgen, Åsa, Jeanette och Uffe




Så här fin ser Ulf ut fram på småtimmarna :-)


Morgonen efter - frukost i vardagsrummet och Roger har redan hunnit varit i väg och jobbat i ett antal timmar medans vi andra fått sova ut. Härligt!





Gizmo sitter ute på gräsmattan och vaktar. Hur underbar tomt som helst.


Sedan på lördag strax före lunch så åkte vi vidare in till Stockholm för att fortsätta med etapp 2 av resan.
Återkommer med nästa del en annan dag.

Så skönt - äntligen med en riktig mobil igen....

Blev så less på min iPhone att jag sålde av den och äntligen har jag fått en ny mycket trevlig mobil som jag är så super-nöjd med. Äntligen kan man börja ringa sina vänner igen och skicka SMS/MMS som verkligen går fram och inte är superkrångliga att författa. Älskar min nya telefon!!



Ja - det blev en Sony Ericsson W995 - visst är den fin?!  :-))

Äntligen - min nya kamera är inköpt

Har nu äntligen fått tummen ur och investerat i en ny digital kamera. Blev en ny CANON Powershot 200 IS och än så länge så är jag mycket nöjd med den.




Åkte på arbetsresa till Köpenhamn och testade då kameran på några bilder och det blev ju jättebra resultat, tycker jag.
Så nu skall vi väl äntligen få till lite bättre och mera bilder på vårt liv :-)

En staty utanför min kunds kontor i Köpenhamn som jag passade på att föreviga
 

Resan hem från Köpenhamn blev mycket försenad och här sitter jag och väntar på att Uffe skall plocka upp mig på Ramlösa station. 


Ja se här kommer Uffe i vår fina Audi, som precis blivit kittad med en hyr-takbox inför semesterresan till Norrland.

Överraskningsbesök

Söndag 28 Juni
Helt plötsligt vid hemkomsten från ICA Maxi shopping så hade jag fått oväntat och mycket trevligt besök. Det var Ulfs far och mor samt syster som kommit till oss för att fira min 40 års dag i förskott (då vi försvinner till Norrland på den riktiga dagen). Helt oväntat och jag hade verkligen inte förstått att nått var på G :-))
Uffe hade fixat käk och rubbet och de satt i trädgårdsmöblerna och väntade när jag kom hem. Jätteskoj!!

Tusen tack för att ni kom och grattade mig och för de fina presenterna som jag fick.

Här är jag i samspråk med Ulfs syster Yvonne.

Svärfar Sven-Arne och svärmor Inger (Mojjan).

Mor och dotter på inspektionsrunda på ägorna:

Även Mackan och Malin var med oss under middagen.
Här ser vi Malin i soffan.


Mycket god mat!! Tack Ulf för detta.


Skumt bad

Ja det kan man verkligen kalla det, dvs skumt bad, för se bara så mycket skum man kan ordna med när man badar i vårt badkar. Hade hur roligt som helst *ASG*
Även fast man snart fyller fyrttio så måste man ju ta fram barnasinnet ibland.




Fredags After Work

Fredag 26 Juni
Äntligen kunde vi njuta av fint väder och ha en riktig after work i våra fina utemöbler. Passade på att prova vinet som vi beställt och skall ha till bröllopet. Mycket gott. Uffe var en stilig servitör och vi njöt av en härlig stund ute i sofforna med vovven skuttande runt omkring.







RSS 2.0