Helgen har passerat och ny arbetsvecka är här

I fredags kväll så var det julfest med jobbet. Trevligt - men inte så mycket mera. Lördagen spenderades hemma i lugnt och skönt tempo då killarna var ute och körde Skåne runt och sedan på lördagskvällen blev det lite god middag och mycket gott vin samt provspelande av Buzz på PS3. Kul spel men vi förlorade ju hela tiden mot Mackan som är grym på detta. Söndag - en heldag i sängen. Skönt på sätt och vis men ändå inte, och nu har arbetsveckan satt igång igen. Så det är dags att hoppa i säng så man kommer i form igen. Hemma jobb imorgon och Gizmo är med mig så det får bli en lång morgon promenad till att börja med.

Sov gott!

Skånsk Gåsamiddag - det är grejer det ....

I lördags så blev det äntligen av. Jag fick smaka på en traditions enlig Gåsamiddag på Fleninge Gästis.

"Vi börjar med den traditionsenliga svartsoppan, för de som inte äter den har vi givetvis ett alternativ. Vi serverar sedan en knaperstekt gås med alla dess tillbehör, och avslutar det hela med skånsk äpplekaka med vaniljsås. Mycket vaniljsås. Väldigt mycket vaniljsås..."

Så fantastiskt gott, även om jag kommer att fortsätta att avstå från leverkorven som inte var särskilt god. Vi gick dit med Anette & Fredrik, och först träffades vi hemma hos oss för lite vin och ost och sedan skjutsade Mackan oss upp till gästgiveriet. Dom har fantastiskt god mat där uppe så har ni vägarna förbi så rekommenderas ett besök. http://www.fleningegastis.se/

Efter maten återvände vi hem till oss för lite singstar tävling med god dryck till. Tusen tack Anette & Fredrik för en mycket trevlig kväll!!


Skåne i strålande sol och sedan en super-mys fredag

Åh så bra man kan ha det. Dagen började redan igår vid läggdags när Gizmo kom och kröp upp mellan oss och bara mös. Han brukar normalt inte vilja stanna så länge men igår så bara supermös han och stannade superlänge. Härligt !! Vill ha mera sånt!

Sedan imorse så upp med gubben kl 06:30 och efter lite fix hemma så hade vi en lång och mysig promenad runt Ödåkra. Dags för mig att hinna med lite jobb, vilket det inte varit så lätt med denna veckan. Har nog lite att hämta igen, och hoppas att jag skall kunna göra det snart. Efter kl 10 så fick vi packa ihop och dra snabbt som bara den ner till MALMÖ - bara 7 mil enkel väg för att få lite nålar i armen och sedan åka hem igen. Väl tillbaks i Helsingborg så tog jag och Gizmo en lång härlig promenad ute på ängarna vid Bruces skog. Underbart väder och så skönt.

Ikväll så har vi blivit bjudna på middag av vår inneboende och så super gott det smakade. Lite gott rött vin till och sedan dessert framför TV:n medans vi tittar på IDOL. Gizmo myser med oss och snacka om riktigt fredagsmys.

Livet är så härligt!!


Vilken storm ...

Ja det blåste verkligen igår - riktig Skåne vinter storm. För inte så länge sedan så försökte Uffe fixa till poolen och överdraget som inte satt riktigt som det skulle. Det blev dessvärre lite ogjort jobb så ikväll fick han ut igen för att göra om jobbet. Några bilder från förra gången och Gizmo hjälper alltid gärna till.


Helgen spenderades i Malmö

Bodde på hotel och passade på att utnyttja presentkortet på Thott's restaurang som jag vann förra året på jobbets julfest. Mycket god mat även om det inte blev "Skånska Vilda köket" som det var tänkt för det hade dom lagt ner för denna säsong, kanske återkommer nästa år om de får anställt en krögare. Maten var dock mycket god ändå.
Gizmo var med och det var första gången på hotel för honom och vi badade honom i badkaret på hotellrummet så han skulle vara riktigt fin och vacker till utställningen dagen därpå. Ja själva utställningen gick sådär. Gizmo kom 4:a av 5 men det var verkligen inte hans fel. Dock en bra övning för oss alla och vi tar nya tag till helgen när det är ny utställning i Åstorp.

Annars så har vi fått en inflyttad gäst - mycket trevligt! Alltid kul när man kan hjälpa vänner :-) Håller på att försöka installera alla program i min nya dator så jag sedan kan ta tag i alla bröllopsbilder. Har ju haft problem med det tidigare då vår gamla dator tappade massa drivrutiner som inte gick att installera igen, så den används nu bara som Internet surfande och mail läsande av Uffe och jag installerar lite nytt på den nya lilla datorn för bild redigering etc.  Skall nu bara få lite tid att sitta ner med det och påbörja allt.

Måste nu jobba lite ... Må gott!

Jaha - så hann man inte lägga ut alla texten då bilderna inte hann laddas in, så man fick fortsätta framåt natten, men här kommer lite bilder från helgens bravader:


 


Aha - ny dator och man får börja om från början ... lite grann...

Har ju varit så trött på min gamla dator som strulat så mycket så igår fick jag nog och åkte och köpte en ny liten söt sak. Hur liten och behänding som helst och nu skall man bara försöka sig på att få över allt från den gamla innan jag tänkte köra en totalåterställning på den och sedan kan den bli Uffes leksak. Får jag bara ominstallerat grunden på den så blir den säkert som ny ... men jag är så glad att jag fått en mer behändig och bärbar sak att ta med mig. Nu skall jag bara investera i ett mobilt bredband så jag kan surfa vart som helst.... Blir kanon.

Annars så laddar vi inför MALMÖ VALP på söndag och hoppas att Gizmo lyckas bra och tycker det är skoj.
Rapport kommer senare.

Må gott!

Fixning av kontoret & sovrummet

Har ju länge klagat på värmen i kontoret och nu är det äntligen åtgärdat. En anläggning installerad för att fixa både kontoret och sovrummet och på samma gång så blev det då lite ommöblering av kontoret och ny färg på väggarna och upp-fix av allt annat i sovrummet. Uffe är en händig man - vilken tur att han är min ;-)


Bröllopet

Blev den dröm jag alltid drömt om - är så glad att det blev som en saga och vi lever på  detta i många år.
Puss & tack till alla som hjälpt till att göra detta möjligt och till alla som delade vår dag med oss.
Älskar er alla!!!!








Äntligen frisk ...

Ja det tog lite tid och min man trodde nog jag var dödssjuk då jag la ner datorn, bloggande, facebook och allt .. Men så allvarligt var det ju inte riktigt men det var skönt med en paus. Nu jobbar jag igen och vi har påbörjat vår vardag med mig som pendlar till Malmö, Uffe skjutsar Gizmo till dagis och så håller vi på med en snabb renovering hemma. Allt på en gång  ... som vanligt .........
Så Uffe står hemma och fixar iordning vårt sovrum efter att vi installerat en värme-luft-pump på kontoret/sovrummet. Jag har nu själv fullt upp och ordna med mitt kontor så allt kommer i ordning samt ordna med vårt s.k. hemma kontor som nummera hamnat i vardagsrummet fram tills vi får i ordning där inne.
Sedan har vi lovat Gizmo mycket mera fokus då han fick komma imellan när vi planerade allt för bröllopet och därför skall vi redan på tisdag påbörja vår nya hundkurs. Skall bli väldigt spännande.
Dessutom hann vi besöka Stockholm i helgen och fira Herr&Fru Nykvist's bröllop. Ni var så fina!!!

Som vanligt bjuder jag på lite bilder:
Uffe fick ta med Niklas hatt upp då denna glömdes kvar nere i Hbg på vårt bröllop :-)





Natti Natti


RSS 2.0