Helgens aktiviteter

I fredags direkt efter jobbet så hoppade vi in i bilen och begav oss till Osby. Det var dags för Gizmo's MH test och vi bestämde oss för att åka upp kvällen före och ta in på hotell istället för att köra dit mitt i natten. Började redan 07:30 på morgonen och det är ju en liten bit att åka. Hotellet i Osby var helt OK att bo på och vi passade på att äta en god 3 rätters midddag med god dryck till på kvällen så man var lagomt propp-mätt när vi gick och lade oss. Upp i ottan och rasta hund och sedan iväg till brukshundsklubben där testet skulle ske. Hade tur med vädret och hade en härlig dag med alla hundar och förare. Väl hemma lördagskvällen så var man så slut att vi alla mer eller mindre halvsov i soffan framför TV:n.

Idag söndag så har vi fint besök av min gudson Joacim. Uffe lovade hjälpa honom med hans bil och lill-Kim har det så bra att han bara kan slappa i soffan medans Uffe gör skit-görat :-))))



Själv sköter jag markservice med lunch och tvättar och betalar räkningar. Och så förståss uppdaterar denna blogg. Skön och slapp söndag med andra ord. Må gott!

Föreläsning ikväll - Mera självkänsla

Ahha ... ikväll är det äntligen dags för föreläsningen jag sett fram emot ända sedan i våras. Anmälde oss båda på detta direkt när jag såg det på nätet. Mia Törnblom är ju så bra och så rolig och man kan aldrig få för mycket insikter kring detta. Skall bli kul att se vad det kan ge.

Mera självkänsla!

En föreläsning i ständig förändring!

Självkänsla är själens kondition. Vill vi ha god självkänsla behöver vi träna regelbundet det är lika självklart och naturligt som att vi tränar vår kropp. För att vi ska kunna utvecklas som människor både på jobbet och privat är det nödvändigt att vi ser och tar ansvar för vår egen del i det som händer oss. Samtidigt är det också viktigt inse att den enda person vi kan förändra är oss själva. Med god självkänsla blir vi fria från oro och stress, vi tar ansvar för och uppnår våra mål.

 Självinsikt, självförtroende och självkänsla

Vill vi ha ett tillfredsställande och harmoniskt arbets- och privatliv finns det framförallt två saker vi behöver tänka på. Vi behöver ta reda på vilka vi är och vad vi vill. Om vi inte vet vad vi vill, kan vi heller inte nå våra mål. Detta gäller oavsett om vi leder oss själva eller andra. För det andra bör vi ta reda på vad vi kan och inte kan. Ett starkt självförtroende ger oss tron på vår förmåga att prestera. God självkänsla ger oss modet att våga prova på fler saker eftersom vi inte längre är rädda för att misslyckas. Med andra ord är självinsikt, självförtroende och självkänsla nödvändiga ingredienser för vår personliga utveckling.

Nya insikter

På ett glädjefyllt, trollbindande och lärorikt sätt inspirerar Mia Törnblom, till ett bättre liv – både i ditt arbete och privat. Hela tiden utvecklar Mia Törnblom detta seminarium så att du och dina arbetskamrater - i takt med livet - får nya insikter om hur ni kan påverka ert liv i den riktning ni själva önskar.

 Oavsett vad vi arbetar med behöver vi lära oss att vi är värdefulla precis som vi är! Du behöver inte vara chef eller ledare för att kunna få nytta av Mia Törnbloms tankar när det gäller ledarskap. Se det i stället som om du leder dig själv i din personliga utveckling. För ett tydligt ledarskap innebär att vi tar ansvar för både oss själva och dem vi leder.


Får ni tillfälle så tycker jag absolut att ni skall gå och se en föreläsning av Mia - det rekommenderas varmt och info finner ni på följande hemsida: http://www.wimab.se/default.aspx?NodeId=1283


Nöjd efter helgens trädgårdsstädning

Hela helgen ägnades åt trädgården, och som vanligt så slet Uffe hårdast men jag gjorde allt en hel del jag också. Så nu är bersån på soptippen, två äppelträd nedkapade och körsbärsträdet ordentligt friserat. Utemöblerna är tvättade och inställda på sin vinter lounge plats och ändå har vi också hunnit softa lite och se alla tre delarna av Sagan om Ringen igen. Man blir så nöjd nu när man ser hur ljust och fint det blivit i trädgården.
Nu åter arbetsvecka och det flyter på .....

Må gott!

Årets sommar semester slut

Jaha - då har man avslutat semestern och hunnit jobba 3 dagar. Känns ganska bra och det bästa är att jag nu är ledig en dag igen. Har fått ledigt alla fredagar fram till sista september då jag har så mycket semesterdagar kvar. Skall bli skönt med långhelger :-))

Nu dags att äta middag med familjen.
Må gott!

Blöt afton på Fredriksdal

Igår kväll så hade vi köpt biljetter för att se Eva Rydberg på Fredriksdal och det blev en blöt afton för oss alla. För skådisarna med en och annan Gröna Hissen förmycket och för oss i publiken med all nederbörd. Men ack så roligt det är att se Eva Rydberg, Johan Ulveson & Co in action. Rekommenderas!!




Mycket hund under semestern, men även lite annat....

Ja snart är semestern slut - börjar jobba på tisdag igen. Känns inget kul men sommaren har varit härlig med många pool varma dagar och ganska lungt hemma utan massa resor hit och dit. Dock haft fullt upp med att vara hundvakt och tyvärr så rök vår Gizmo ihop med lånehunden så det har blivit ett antal besök hos veterinären. Skit happens!! Mer om detta finns att läsa på Gizmo's egen blogg.

Passar nu på att försöka njuta av sista veckan hemma vid med 27 grader i poolen och mycket grillning. Hade jättetrevligt besök av Karin Mellberg och barn i helgen så vi satt upp till 02:15 på natten och snackade och sjöng Singstar - Kul!!

Lite bilder från sommarens aktiviteter.

Semester på en Camping i Smögen - här är lilla huset vi hyrt + jag i hamnen i Hunnebostrand ätande lite havsgodis:



Malin hälsade på en kväll och vi badade, åt middag och drog en Yatzy:

Familjen Åsare på besök innan de drog på semester - Singstar tävling pågår:

Kim& Catrine tittade in en snabbis:


Besök av Familjen Mellberg från Båstad - Litet nattadopp, god middag och Singstar tävling hann vi med under natten:


I början av min semester så fick jag också chansen att besöka Kiviks marknad, som jag aldrig tidigare varit på:


Nä nu måste jag grilla färdigt kvällens middag till min käre make och sedan blir det en skön DVD kväll framför TV:n. Mys Mys!

Gokart hos Tobbe

Stående inslag under sommaren brukar vara besök ner till Tobbe&Jenny i Tomelilla för att köra gokart och fira Tobbes födelsedag. Uffe var i sitt esse när han fick gasa på :-)



Kvällen avslutades med en tur till Kristianstad där resten av gänget skulle gå ut, och vi hängde på första halvan med besök hos Café Fritzel.




Tack Tobbe & Jenny för en mycket trevlig kväll - och tack alla ni andra som vi lärde känna under kvällens gång.

RSS 2.0